Hallo,

We hopen dat alles goed gaat met u en uw familie. Wij willen u graag informeren over onze reactie op het coronavirus.

  • Al onze collega’s werken waar mogelijk en gegarandeerd vanuit huis. Wij bieden faciliteiten om dit voor de korte tot middellange termijn mogelijk te maken zodat wij de service kunnen blijven bieden die u van ons gewend bent. Onze HR volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet.
  • De meesten van jullie hebben direct contact met Michael of mijzelf via mobiele nummer of directe lijn (IP-gebaseerd). Hierop blijven wij beschikbaar. We plannen enkele van onze vergaderingen om in de komende drie weken om waar mogelijk online en op afstand te zijn.
  • Om te kunnen garanderen dat de berichten die u naar ons stuurt gelezen worden verzoeken wij u om alle e-mails ook te sturen naar support@semansys.wpcomstaging.com. Zowel Michael en ikzelf controleert de support mailbox regelmatig en zullen ervoor zorgen dat uw vraag tijdig beantwoord zal worden en dat de juiste mensen van onze kant erbij betrokken worden. In de toekomst zal dit ook gebruikt worden als ticketsysteem om alle geschiedenis te volgen.

Indien u nog vragen heeft kunt u via de e-mail contact opnemen met mij of met Michael.

Met vriendelijke groet en sterkte in deze onzekere tijd,
Asish Dash,
CEO, Semansys Technologies